Vertrouwenscontactpersoon

 “Is jou iets overkomen dat jij als zeer onprettig hebt ervaren en is daar mee voor jou een persoonlijke grens gepasseerd? Blijf er dan niet mee zitten en meld je bij mij.

Is jou zelf niets overkomen maar ben je wel ergens getuige van geweest waarvan jij de afvraagt of dat wel helemaal in de haak is, ook dan kun je ook bij mij als vertrouwenscontactpersoon terecht.  

Je kunt mij mailen via [email protected]. Vraag daarin alleen of ik contact met jou wil op nemen.
Vertel jouw verhaal nog niet in de mail of via de telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. De afspraak vindt in de regel plaats op een openbare plek waar jij je veilig voelt. Bij voorkeur niet op de club, maar ook niet bij jou of mij als vertrouwenscontactpersoon thuis. Tijdens de afspraak leg ik je eerst uitgelegd wat de vertrouwenscontactpersoon wel en niet voor je kan doen. Het is daarna aan jou om te beslissen of en wat je van jouw ervaring wilt delen. Belangrijk blijft dat je jouw verhaal niet eerder doet dan tijdens de afspraak. Dit is vooral ter bescherming van jou zelf.”  

Als je, jouw verhaal met mij gedeeld hebt, ben ik als vertrouwenscontactpersoon verplicht dit aan het bestuur te rapporteren. Dit gaat altijd in overleg met jou en mag geanonimiseerd, dus zonder dat jouw naam en of die van de persoon waar jij de melding over doet genoemd wordt. 

Ik hoop dat het nooit nodig zal zijn, maar als dat  wel zo is, dan ben ik er.

Vertrouwenscontactpersoon TV Rijsenhout
Sylvia Kapteijn