Leden Tennisvereniging Rijsenhout, IJsclub De Blauwe Beugel en SCW stemmen unaniem voor “Sportpark Rijsenhout”

08 maart 2021


Onderstaand bericht zal binnenkort via diverse media worden gecommuniceerd.

Een week die we niet snel zullen vergeten. Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 februari hielden achtereenvolgens IJsclub De Blauwe Beugel, Tennisvereniging Rijsenhout en voetbalclub SCW een Algemene Leden Vergadering met 1 overeenkomstig thema: Sportpark Rijsenhout.

De afgelopen jaren is er achter de schermen gewerkt aan diverse plannen om het Sportpark aan het Konnetlaantje te moderniseren, maar net zo vaak sneuvelden deze plannen vanwege de kosten of de verschillen van inzicht. In de afgelopen 2 jaar zijn de clubs echter behoorlijk naar elkaar toegegroeid en toen Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) in 2020 een forse financiële bijdrage toezegde is de zaak in een stroomversnelling geraakt.


De stuurgroep en een aantal werkgroepen, met daarin vertegenwoordigers van de drie verenigingen, hebben de afgelopen maanden koortsachtig gewerkt aan de plannen en de financiële onderbouwing daarvan. De uitkomst is een multifunctioneel gebouw dat dienst gaat doen als clubhuis voor de 3 verenigingen. Daarnaast krijgt Tennisvereniging Rijsenhout de beschikking over twee padelbanen en komt er op het terrein een Combibaan voor de IJsclub waar ’s zomers op geskeelerd en in de winter al snel op kan worden geschaatst. Kortom een geweldige kans om drie verenigingen en het dorp Rijsenhout een behoorlijke boost te geven!

Voor deze plannen was goedkeuring door de leden een vereiste. Daar werden digitale Algemene Leden Vergaderingen voor georganiseerd waarin de leden nog eenmaal de plannen gepresenteerd kregen en vervolgens werden gevraagd of zij hiermee akkoord gingen. De drie voorzitters hebben hun beste beentje voor gezet en afzonderlijk van elkaar een hartstochtelijk betoog gehouden wat er uiteindelijk in heeft geresulteerd dat de leden van, IJsclub De Blauwe Beugel, SCW en Tennisvereniging Rijsenhout unaniem hun ja-woord hebben gegeven.
Een fantastisch resultaat!

De komende weken staan in het teken van het vervolg. Zo zal de sponsorcommissie op zoek gaan naar sponsoren om de financiële armslag wat te verruimen, vinden er gesprekken met aannemers plaats over de aanbesteding en zal het vergunningen traject langzaam maar zeker worden opgestart.
Er is nog veel werk te doen, we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! Wilt u meehelpen? Meld u zich dan bij een van de drie verenigingen.   IJsclub De blauwe Beugel Sportclub Westeinder Tennisvereniging Rijsenhout  

Nieuwscategorieën