Ontwikkelingen lidmaatschap tennis en padel

Wij krijgen in 2024 de beschikking over 2 padelbanen. De bedoeling was dat we één van de eersten zouden, dat is niet helemaal gelukt.  Maar het gaat toch echt gebeuren. We wachten op dit moment nog op een kapvergunning voor de 3 bomen op het grasveldje bij de ingang en als die binnen is dan gaan we beginnen. De verwachting is dat laatste week van oktober de hekken worden weggehaald, dat de week daarna de grondafgravingen worden gedaan en dan (als het niet vriest en regent) direct beton gestort wordt. Het opbouwen van de kooien zal ongeveer 6 weken in beslag nemen. We hebben dus nog steeds hele goede hoop dat we vanaf de eerste/tweede week januari kunnen padellen!!

Omdat we nu niet meer de eerste zijn in onze omgeving hebben we wel kunnen leren van de ervaringen van de andere verenigingen. Grootste les is dat we duidelijke regels moeten maken naar alle leden toe. Onze eigen, huidige leden hebben de eerste mogelijkheid om naast tennis ook padellid te worden. Dit is het combi-lidmaatschap. De huidige leden kunnen dus ook kiezen voor alleen een tennislidmaatschap. Nieuwe leden kunnen alleen lid worden met het combi-lidmaatschap.   Om alle combileden de kans te geven om minimaal 2x per week een uur (na 17.00 uur) te kunnen padellen hebben we een ledenstop na 160 senior aanmeldingen. Overdag mag je overigens zo vaak padellen als je maar wilt. Om ervoor te zorgen dat er geen ‘loze’ tijd is kan er na 17.00 uur alleen op hele uren worden gereserveerd voor maximaal een uur. Zodoende kunnen er 6 rondes (tot 23.00 uur) gespeeld worden x4 personen x2 banen is totaal 48 leden per avond. Het bestuur heeft het recht om aanpassingen, in de speeltijden en maximaal het aantal leden, te doen als uit de ervaring blijkt dat dit nodig en/of mogelijk is.  

Verder zijn er de volgende regels gemaakt:

  • We zullen géén banen los gaan verhuren aan niet-leden.
  • We introduceren voor padel géén zomer- en winterchallenge.
  • Lessen is alleen overdag tot 17.00 uur mogelijk.
  • We onderzoeken de mogelijkheid voor competitie in voorjaar en najaar, waardoor er op die avonden niet of beperkt vrijgespeeld kan worden. De beslissing valt hierover later en is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
  • In de week van het Open Toernooi (week 26) wordt er ook een padeltoernooi georganiseerd, hierdoor zijn er ’s avonds beperkte vrijspeel opties.

Om het afhangen zo efficiënt mogelijk te maken kan dat via de KNLTB club app, zeven dagen van tevoren. Verder dien je uiterlijk 10 minuten voor het begin van je speeltijd, via het afhangbord te bevestigen dat je er ook echt bent. Doe je dat niet, dan vervalt jouw gehele reservering en kunnen anderen jouw baan, ter plekke, afhangen. Een reservering annuleren kan tot 2 uur voor de speeltijd. In het geval dat je wel afhangt maar niet komt, dan verwachten we van de overige (gedupeerde) leden dat ze via [email protected] melding doen. Na 3 no-shows, heeft het bestuur het recht om je uit te schrijven als lid en je het resterende lidmaatschapsgeld (evenredig naar periode) terug te betalen. Je kunt je dan het volgende kalenderjaar weer aanmelden als lid, maar dan kom je wel op de wachtlijst.  

Het bestuur rekent met de volgende lidmaatschappen voor 2024.

Let op, deze worden op de Algemene ledenvergadering in februari 2024 ter goedkeuring aan de leden voorgesteld en zijn daarna pas definitief.

Huidige leden hebben voorrang en je kunt tussen 1 en 21 november doorgeven via [email protected] of je gebruik wilt maken van het combi-lidmaatschap (en dus de regels en contributie bedragen accepteert). Je ontvangt een bevestigingsmail van ons.  Hebben we voor 21 november niks gehoord dan kies je automatisch voor een alleen tennislidmaatschap en loop je het risico dat het maximum aantal padelleden is bereikt.  

Vrijdag 10 november (tussen 16.00 – 20.00 uur) organiseren we in de TVR-kantine een VRIJMIBO, vrijdagmiddagborrel en kun je al je vragen stellen over padel. Hier is iedereen welkom (ook niet- leden). Niet-leden, die lid willen worden kunnen dit de 10e aangeven zodat ze bovenaan op de lijst met beschikbare plekken (na 21 november) komen te staan.  

Voor ons is het ook nieuw en met z’n allen moeten wij leren van de praktijk. Suggesties en opmerkingen zijn van harte welkom en kunnen worden gestuurd naar [email protected]. We hebben kennis genoeg over padel maar het ontbreekt ons aan tijd. Daarom zijn we ook op zoek naar iemand, die het eerste aanspreekpunt voor padel zou willen zijn binnen onze club. Je maakt geen onderdeel uit van het bestuur. Als je dit leuk vindt kunt je dit aangeven in je mail aan de ledenadministratie.   Wij zijn heel erg blij dat het eindelijk zover is en hopen dat jullie er net zo over denken!

Hopelijk zien we jullie op 10 november voor een gezellige afsluiting van de week!

Het bestuur van TV Rijsenhout,
Edwin, Gerard, Monique, Sylvia en Barbara