Het is een hele klus voor Linda om de kantinediensten voor elke avond in te vullen en steeds vaker krijgt ze te horen dat men liever geen kantine dienst draait. Onze kantine is in eigen beheer en daarom zit aan het lidmaatschap bij TVR zit nou eenmaal 2x verplicht kantine dienst draaien vast. Gelukkig houden de meeste leden zich hieraan.

Slechts een enkeling komt niet opdagen of ‘knijpt’ hem er halverwege tussenuit. Deze mensen worden gewoon weer ingedeeld uiteraard en krijgen hun oproep nogmaals.

We krijgen het laatste half jaar ook de melding dat kantinediensten naar huis willen maar dat de leden nog niet ‘klaar’ zijn. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat de kantinediensten tot 23.30 uur duren en dat er na 23.30 uur niets meer geschonken mag worden (tenzij er een evenement is). De kantine dienst is verantwoordelijk voor het afsluiten van de kantine (incl. hek) en voor het bezorgen van het tasje met sleutels bij de captain van de week. Sleutels en tasjes mogen NIET worden overgenomen! Ook mogen leden met een sleutel van de kantine (die ze nodig hebben om hun vrijwilligerswerk uit te voeren) deze sleutel niet gebruiken om de kantine in te gaan als de bardienst al naar huis is.

Sorry maar wij hebben deze regels niet bedacht (drank en horecawet) maar we moeten ons hier wel aan houden. In het slechtste geval krijgen we een controle (net als 2 jaar geleden) en raken we onze vergunning kwijt. Zonder vergunning mogen we de kantine niet openen / geen alcohol schenken. Dit risico kunnen we niet lopen aangezien kantine inkomsten 40% van de totale inkomsten zijn en dus zeer belangrijk!

Kantinediensten; sluit af op de bekende tijden en leden; breng de kantine dienst niet in de verleiding de sleutel af te geven na sluitingstijd.